Det er få gange at en enkelt sag kan sige så meget om fremtiden som det forestående energiforlig.
Får vi ikke et bredt forlig vil erhvervslivet sandsynligvis ikke turde lave de investeringer der er brug for, fordi forliget kan opsiges eller ændres når V får magten igen om x antal år. Der vil kort sagt være risiko for manglende tiltro til forliget blandt dansk erhvervsliv, hvis forliget opnås smalt.
Det lader til at Venstre ikke er klar over, hvor hurtigt investeringerne i energi foregår ude i verden. Hvis vi ikke tager os sammen og sikre ro – men derimod skaber usikkerhed i de næste 3-8 år på energiområdet i Danmark, kan danske virksomheder sakke så meget bagud i konkurrencen at vi skal begynde at se efter andre industrier end energi-industrien som dén industri der kan sikre os indtjeningen der er nødvendig for at skabe dynamik og vækst i vores land i dette århundrede.
Det ville nu engang være ærgerligt at misse indtjeningsmulighederne inden for energisektoren; en industri der involverer flere og flere brancher. Landbrug & Fødevarer var fx. ude i sidste uge og bedte til at Venstre hoppede med i forliget, som de sagde kunne redde 4.000 arbejdspladser.
I Bush-regeringstiden tryglede Jeff Immelt, CEO for General Electric, den amerikanske regering for at komme med energiforlig, sådan at de og andre i industrien kunne investere i nye teknologier uden for megen risici. Danmark står i præcis samme situation i dag, og det kan undre at dansk erhvervsliv – især inden for energisektoren – er så stille i denne sag, når de burde skrive og ringe til Venstre og bede partiet om at komme med i forliget inden chancen er spildt og år uden ro på energiområdet vil bringe samfundet mere usikkerhed og mindre produktivitet.