Return to site

Spørgsmålet jeg ville stille Lars Seier

Jeg blev under Folkemødet spurgt af en journalist, som skulle interview Lars Seier, hvad jeg selv ville spørge ham om.

Jeg kom med nogle bud.

Men jeg har siden tænkt over det.

For hvilket spørgsmål – hvilket enkelt spørgsmål – kan afsløre mest om en person?

Jeg er jo selv etnolog, så jeg er nysgerrig efter at stille spørgsmål og arbejde i felten.

Alligevel har jeg måtte grave dybt. Men jeg tror sgu jeg har ramt det. Eller. Jeg har ramt noget. - Om spørgsmålet som afslører med hvilket sindelag og hvilket drive en person står op om morgenen med og som kan beskrive, hvordan han eller hun vil bidrage til sine omgivelser.

Spørgsmålet lyder: Synes du overordnet at verden er venlig eller fjendtlig?

- -

Det spørgsmål tror jeg, er et kernespørgsmål for, hvordan man går til verden i de næste årtier og som vil hjælpe med at navigere i hvilke input fra eksperter, bloggere, journalister, venner, kolleager, politikere og nyhedsstrømme som man vil vælge at lytte til og hvilke man vil forbipasse.

Vi lever jo alle i ligeså mange virkeligheder som der findes mennesker.

(Som jeg hørte nogle sige for nylig: Be kind, for everyone you meet is fighting a battle).

Har du selv et svar?

Synes du verden er overordnet venlig eller fjendtlig?

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly