Return to site

Om at ændre mennesker.

At ændre det rette menneske i din verden, kan ændre hele verden. Det er der heldigvis ikke noget nyt i, andet end... Det kommer vi tilbage til.

Det der er nyt, er at hvis flere mennesker med et job, ændrede deres chefer, deres bestyrelsesmedlemmer, deres medarbejdere, kunne det være en radikal mere konkurrencedygtig og mere lykkelig fremtid, mennesker på arbejde i Danmark, er med til at udføre.

Jeg er meget interesseret i at forstå, hvordan mennesker ændrer adfærd. Jeg er jo uddannet etnolog! - Ny adfærd der vel at mærke, er et lille skridt mod en bedre og mere vækstrig verden. Forleden så jeg historien om, at der er nyt håb for truede kattedyr som den sibiriske tiger og amurleoparden. (Note: Antallet af tigre er faldet fra 100.000 til 3.500 de seneste 100 år.) Dyrene vil sandsynligvis sættes ud i Kasakhstan og med gode kår for at yngle og overleve.

Hvorfor det? Blandt andet, og ifølge leder af WWFs tigerprogram, Barney Long, nærmest udelukkende fordi Vladimir Putin har kastet sin kærlighed på dyrene.
Og her kunne historien ende: Fint, Putin har fået ny hobby og indkaldte tigernationerne til et møde i i Skt. Petersborg i 2010 - og har fået gennemtrumfet en ret ambitiøs beskyttelsesplan igennem. Punktum.

Men jeg synes det er interessant at afdække HVORFOR Putin fik den nye hobby. Hvad oplevede han, som ændrede hans opførsel? Hvad så, læste, hørte han, som betød at han pludselig fik lyst til at gennemtrumfe de store ændringer for kattedyr, en udpræget god handling fra en leder med et ellers blakket ry?

Jo, under en jagt i 2008 ramte han en fem år gammel sibirisk huntiger med en bedøvende pil. Putin blev betaget af det bedøvede dyr og klappede dens kind. Han gav den et gps-halsbånd og siden har man kunnet følge huntigerens færden på Putins webside. Dén oplevelse for et enkeltindivid, kan have været vendepunktet for en hel dyreart.

På samme, men ikke nær så storpolitiske måde, havde jeg og mit firma i 2007, fået ledere af et stort, dansk medicinalfirma, til at møde deres fremtidige, fattige kunder i slummen i Indien. Mødet blev et vendepunkt for firmaet som i dag har investeret i et indisk kontor, og mødet den aften i slummen, i en beskidt cementgård i slummen, med myggene susende omkring os, blev en oplevelse ingen der deltog vil glemme.

Det er sandt, og har aldrig været anderledes, så længe der har været arbejdspladser på jorden: Hvis du går ud i dag eller i morgen og ændrer den rette medarbejder eller leder på din arbejdsplads, kan du være med til, endnu mere end du måske kunne ønske det sker i dag, at forbedre verden.


Se Putin nedlægge huntigeren og klappe dens kind her:

http://www.youtube.com/watch?v=Hkt5G0uHO0g

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly