Return to site

Nutidens unge: Science & Cocktails

Der findes køer der er pisseirriterende at stå i. En kø i supermarkeder er sådan en kø.

Og så findes der køer, man bliver glad for at stå i, også selvom man ikke kommer nogen vegne. Det var sådan en kø jeg stod i i aftes.
Jeg er kommet et kvarter før tid for at komme ind til Science & Cocktails, et to år gammelt koncept startet af den matematik-studerende på Københavns Universitet, Jácome Armas.
Der er allerede kø. Unge studerende, omkring 30 styks, står uden for Byens Lys, Christiania biograf og sal. Inden for er der allerede fuldstændig proppet. Temaet for aftenens forelæsning er 'Chaos & complexity in nature' og handler om fraktaler - et megaspændende forskningsfelt jeg tidligere har blogget om her og her.
Men jeg troede ærlig talt ikke, at så mange delte den interesse. Men sagen er den, at den evigt gode ungdom, er i gang med at skabe arrangementer til sig selv. Arrangementer og scener for viden og input som de ikke kan få andre steder. Ikke i tv, som kun sender til familien DK eller til dumme teenagere eller folk 50+. Ikke i aviser som, hvis de ikke er Børsen eller Information, jagter den lette, konfliktfyldte historie. Ikke på facebook som jo bare er en rygklapperklub. Så de unge skaber arrangementerne selv. Arrangementer hvor deres intellekt og sociale færdigheder faktisk får højt til loftet og rum til at blive taget seriøst. Hvor de kan hygge sig og blive klogere på samme tid. Og møde nye mennesker og, well hell yeah, flirte lidt også.
Så til Science & Cocktails kan man chille og blive klogere og lære andre unge på tværs af faggrene. Og lære om alt fra som klimaforandringer, kunstig intelligens, sorte huller og genetik. Hvis de ikke får noget offentlig eller privat hjælp til at udbrede eventen til hele Danmark, er der ingen retfærdighed til.
Var jeg Novo Nordisk, Vestas, TDC, SE, Bavarian Nordic, Danfoss, GoMore som tog deres ønske om at skabe innovation virkelig alvorligt, ville det være her jeg ledte efter nyt talent.
Alt det står jeg og tænker, mens køen bag mig bare vokser og vokser. Der må være mindst 100 uden for og 200 inden for. Gennemsnitsalderen er vel 26.
Jeg giver op. De lukker ikke flere folk ind. På vej hjem tænker jeg over det mønster der er begyndt at tegne sig blandt de 20-35-årige i København; en svær demografisk gruppe at få fat på. De dukker op I HOBETAL til events, hvor de kan blive klogere på verden: TEDx, Zetland, Science Slam og Science & Cocktails. Alle de events er på få år blevet kæmpesucceser blandt de unge.
Oh, kære ungdom, giv os mere af det!
- - -
Var jeg lyriker ville jeg lave en opdateret version af denne sang. I ren eufori. Men det er jeg ikke, så her er den originale:
http://youtu.be/FQxamO9yJq4

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/FQxamO9yJq4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

- - -
Et baggrunds-interview med Jácome Armas her:
http://srku.dk/2012/09/videnskab-skal-indlaeres-med-cocktails/
Følg med i arrangementerne fra Science & Cocktails her:
http://www.scienceandcocktails.org

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly