Return to site

I morgens aktietal: 1

1 søm borer sig op gennem foden på mig. Op gennem sålen på mine sko og langt op i foden. Jeg ser at sømmet bare fortsætter med at komme ud af skoen, da jeg langsomt hiver det ud.

Det skete ikke i dag. Men for nogle år siden. Men jeg tænkte på det i dag. Efter at have været til møde et stykke fra København, forærede jeg mig selv den luksus at tage på en god frokostrestaurant på Christianshavn.

Jeg hørte en podcast. Og jeg kunne ikke slippe den. Det var Jeppesens program, Forfra, på Radio24syv. Programmet handlede om smerte. Og Jeppesen havde to eksperter inde der begge fortalte at mange smerter ikke sidder i kroppen, men i hovedet. Vi forestiller os smerter, men faktisk kan nogle smerter - også kroniske smerter - tales væk.

Nogle smerter er i høj grad psykologiske fænomener. Selvindbildninger.

Fx blev der fortalt om en mand der havde trådt på et søm og som skreg af smerte hele vejen til hospitalet, indtil man forsigtigt fik skoen af og opdagede at sømmet slet ikke havde ramt foden, men at sømmet havde placeret sig mellem to tæer.

Men, som det blev spurgt af en af eksperterne, gør det hans smerte mindre sand?

Selvindbildninger er kraftfulde. Og tænk at nogle af dem er det i en grad at smerter udfolder sig i vore kroppe.

Som en person med en virksomhed der laver flere og flere adfærdsforsøg, er det jo værd at tænke over.

- - -

Der skrives nyheder HVER DAG om hvordan aktiemarkedet har udviklet sig siden i går.
Mange sider i Børsen fyldes med denne information. Samtidig bruges daglige artikler og blogs på at beskrive hvad der er sket med særlige aktier siden i går.

I går. I går. I går.

Aktie-analytikere kan kun gøre én ting: skue bagud. Hvad skete siden i går. Aktie-tallene er kun udtryk for én ting: hvad andre mennesker ofte andre steder i verden gjorde og følte i går. Aktie-analyse er en post-handlings-branche.

Som modpol til dette, vil jeg gerne præsentere en præ-handlings-branche som kun eksisterer i denne uge. Og kun i denne blog. Den udkommer en gang om dagen hver dag i hele ugen og kan følges på denne blog. Det vil være en daglig historie, symboliseret i et tal, der fortæller hvad der inspirerer en enkelt person i verden, mig selv, mest i dag. Og som muligvis vil afgøre min handling i morgen. Eller i næste uge. Eller om to måneder. Tænk på hvert indslag eller hver historie i bloggen i løbet af ugen som 'et indre aktietal'. Som i: hvad bliver et sind mest bevæget og inspireret af i dag. Og som har potentialet til at påvirke en handling i morgen.

Aktie-markedets tal viser verden af i går. Men markedet handler ikke om reaktioner, men om visioner. Denne blogs indre aktie vil hver dag i denne uge - og kun i denne uge - vise hvilken daglig tankevækkende oplevelse i nutiden der antages af mig selv at have størst sandsynlighed for at påvirke Mennesket Mig til at drive mine handlinger i en retning i morgen eller på et andet tidspunkt i fremtiden.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly