Return to site

Hvorfor er det kun de røde der tør være som USA og Kina?

Der findes ting jeg ikke begriber. Fx. hvordan tunge flyvemaskine kan lette og hvordan vi kan sende satellitter ud i rummet som lander præcist på fjerne planeter i solsystemet.

Under valgkampen begriber jeg ikke hvorfor blå blok siger, at de ikke tør satse på grøn teknologi, selvom alle ved (heriblandt OECD), at det et dér den globale vækst findes. Og det siger blå blok i 2011!
At væksten findes her, er et kendt faktum som blandt andet USAs og Kinas regering investerer i. Mest Kina. Men ikke den danske.
En indikation af dette kan ses ved at betragte brugen af de mange milliarder der blev pumpet ud af landes offentlige systemer i 2008-09 under finanskrisen. I Kina var 218,8 milliarder offentlige investeringer rettet mod grønne vækstinitiativer; i USA var det 117,7 milliarder; i Europa var det 23 milliarder; mens et enkelt land som Korea investerede 89 milliarder (alt i dollars).
Fra blå blok (mest af alt Venstre), lyder det, at hverken de - eller nogen - skal styre markedet. Markedet må ikke besmittes med folks tanker uden for markedet. Sig mig, lever regeringen i en McCarthy-bobbel, hvor de stadig frygter det røde kommunistspøgelse? Eller hvad i alverden foregår der?
Hvorfor er det altid den røde regering der tør tage et ansvar som Politiker frem for CEO For Danmark? Resten af verden styrer og satser på intelligent vækst, og Danmark sakker frygtelig bagud i den globale konkurrence i den voksende bæredygtighedsindustri, hvis en kommende regering ikke skaber de rette rammebetingelser.
At den blå regering lader markedet arbejde på egne præmisser er jo også noget vrøvl. De støtter jo det tudsegamle, industrialiserede landbrug som var det den bedste investeringsportefølje på aktiemarkedet. Landbruget er gennemsubsidieret - men når det handler om udvikling af grønne løsninger, vil blå blok ikke støtte med noget mærkbart de næste fire år. Meget skræmmende og ubegribeligt for vores haltende vækstsamfund i en stadig mere konkurrencepræget verden.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly