Return to site

En lavine af handling.

En ting er at ville forbedre verden. En anden ting er at gøre det. Som virksomhed. Som sælger. Som køber.

Selv kæmper vi med det i vores egen virksomhed. Vi er af den type virksomhed der sælger forbedringer. På linje med virksomheder der sælger vindmøller, solceller og jordvarme. Vi sælge bare ikke fysiske produkter. Vi sælger motivation og involvering. Involvering af forbrugere og involvering af medarbejdere der gerne vil med ind i den grønne revolution.
Hvordan sælger man positiv forandring på den mest optimale vis? Hvis alt ikke skal gå helt ad h til, skal alle samfundets industrielle processer og måder at leve på, blive grønne, bæredygtige, på under 30 år; det vil sige, de skal undergå positiv forandring. Bla bla bla, det har vi hørt før, men hvordan skal det gøres? Hvordan skal det sættes i system? Hvordan kan det masseproduceres? Hvordan skal det indpakkes?
Selv havde vi et møde med et af verdens største firmaer forleden. De ville gerne undergå en positiv forandring og de arbejder blandt andet på at udstyre deres butikker med solceller – et projekt der i følge dem selv let kan koste 1 milliard euro.
Vores virksomhed råder ikke over 1 milliard euro til grønne investeringer. Men vi sidder med et firma, der vil ud over stepperne for at få innovation og arbejdsgejst i firmaer til at gå hånd i hånd med de grønne mål, virksomheder opsætter for dem selv. Og den indsats udfylder et hul, selv den store virksomhed jeg før omtalte, mangler at fylde ud.
Jo, med deres solcelle-projekt gør de i kvantitet mere end hvad måske 99% af alle verdens virksomheder kan formå.
Men det ændrer ikke ved, at 99% af deres ansatte, ligesom hos alle andre virksomheder, i det daglige arbejdsliv ikke tænker over, hvordan virksomheden kan blive grønnere.
Et kæmpe potentiale findes i hver en medarbejder på arbejdspladsen, som kan ændre den lille arbejdsrutine, som kan skabe en lille besparelse i virksomheden. Det kan starte en lavine af handling. Det kan starte en ny måde at være medarbejder på. Det kan starte en vibrerende innovationskultur i alle dele af virksomheden.
Det er dét vi vil tilbyde den store multinationale virksomhed. Det er dét selv dén mangler – på trods af deres allerede mønsterbrydende solcelle-investering.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly