Return to site

En investment bankers bekendelser

Det er Bekendelsernes Tid.

Det er det i hvert fald ofte blandt et ærefuldt udvalg af erhvervsledere som i løbet af deres liv tør dele deres etiske overvejelser om deres karriere og ledelsesbeslutninger.

Ray Anderson (som jeg selv ser meget op til) fra Interface udgav bogen ’Confessions of a Radical Industrialst’.

Reklamemanden David Ogilvy udgav i 1963 bogen ’Confessions of an Advertising Man’ (en bog som inspirerede folkene bag Mad Man meget).

Og så er der min personlige favorit: ’Birth of the Chaordic Age’ skrevet af Dee Hock, grundlæggeren af VISA organisationen (og som jeg for øvrigt selv har talt med) - og som nok er dén bog jeg ville oversætte til dansk, hvis jeg kun måtte vælge én enkelt bog at introducere i Danmark.

- - -

Nu er det så tid til en ny karriere på stammen for bekendelser: Investment bankers!

På tirsdag vil den tidligere investment banker i Credit Suisse First Boston og Morgan Stanley, Mads Palsvig, tale til en forsamling om ”…hvordan pengesystemet fungerer i praksis, og hvilke overvejelser der ligger til grund for nogle af de helt store beslutninger i den finansielle sektor”, som der står på facebook om begivenheden:

https://www.facebook.com/events/191199781232623/

Se selv Palsvig i en form for trailer for hans oplæg på tirsdag her:

Han siger bl.a. om oplægget:

”Jeg kommer til at fortælle hvordan det egentlig kan være, at man kan være bankmand i 30 år, HD i finansiering og cand.jur, og møde adskillige centralbank-chefer fra USA, Japan, Schweiz, Danmark og Sverige, uden at vide hvordan pengeskabelsen er.”

”Og hvis jeg som investment banker ikke ved det, og jeg til min store overraskelse finder ud af at 99% af befolkningen heller ikke ved det – inklusiv tidligere kollegaer, investment bankers, venner på universitet, som også har cand.poli … jamen altå… det er stort. Det er virkelig stort. Det skal ud det her.”

- - -

For dem der har fulgt mine tre kapitler om pengeskabelse fra 2013-2015, så vil I nok nikke genkendende til en række pointer fra Palsvig på onsdag.

Og kom! Det er lige før jeg kan garantere åbenbarende øjeblikke.

- - -

Se tidligere Børsen blogs om pengeskabelse:

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly